Mi proizvodimo

VELIKI IZBOR MLEČNIH PROIZVODA

Širokim asortimanom svojih proizvoda Mlekara Golija se pobrinula da upotpuni svačiju trpezu i zadovolji različite ukuse. Sa našim proizvodima osetićete svežinu i čistotu udaljenih planinskih pašnjaka. Izaberite pametno i prepustite se jedinstvenom užitku.

Pasterizovano mleko

3,2% mlečne masti Pakovanja: 1 litar

Golijski jogurt – čaša

2,8% mlečne masti Pakovanja: 0.18 litra

Golijski dijet jogurt

0,5% mlečne masti Pakovanja: 1 litra

Golijski jogurt

2,8% mlečne masti Pakovanja: 1 litara

Surutka

Pakovanja: 1 litara

Kisela pavlaka

20% mlečne masti Pakovanja: 0,5l , 0,18l

Mlečni namaz Sirkoš

Pakovanja: 0,1kg, 0,25kg, 0,5kg , 1kg , 3kg , 5kg…

Paprika u pavlaci

Pakovanja: 1kg, 2kg, 3kg, 10kg

Sir kriška polumasni

25-44% mlečne masti Pakovanja: 10/1kg, 5/1kg, 3/1kg, 1/1kg

Kajmak

Pakovanja: 0,25kg, 0,5kg, 1kg, 2kg, 3kg, 10kg

Sitan sir

10% mlečne masti Pakovanja: 10/1kg

Maslac

Pakovanja: od 13,5kg do 14,5kg

SVIDEĆE VAM SE

Naši recepti

  • Mimoza salata
    2 srednja krompira
    2 jajeta
    300 gr šunke
    300 gr kačkavalja
    100 gr majoneza
    1 čaša Golijske kisele pavlake
    Priprema:

    Krompir s ljuskom i jaja obariti i ostaviti da se ohlade. Kada se krompir ohladi, oljuštiti ga. Na plitak tanjir krupno izrendati oba krompira. Preko toga premazati pola čaše Golijske kisele pavlake. Zatim narendati šunku i premazati je sa 100 grama majoneza. Preko majoneza takođe krupno narendati 150 grama kačkavalja, oba belanca i jedno žumance i sve to premazati ostatkom Golijske kisele pavlake. Završiti rendanjem ostatka kačkavalja, ali ovoga puta kačkavalj sitno izrendati, pa sve ukrasiti preostalim žumancetom, takođe narendanim, tako da torta izgleda kao buket mimoza. Ovu tortu možete rendati na klasičnom plitkom tanjiru, i tada se služi kao prava torta, ali je možete narendati i u đuveč ili vatrostalnu činiju, pa je, kada se dobro rashladi u frižideru, iseći na kocke i služiti kao slani kolač, serviran recimo uz mlečne proizvode mlekare Golije.

    Prijatno!
    RECEPT
  • Kačamak
    500g domaćeg kukuruznog brašna
    so
    Golijski kajmak
    Golijski jogurt
    Priprema:

    U dublju šerpu sa ključalom vodom sipajte kukuruzno brašno. Potom, drškom od varjače napravite rupu do dna u središnjem delu brašna. Sipajte so u napravljenu rupu i malo ulja. Ovo kuvati na umereno-jakoj vatri oko sat vremena, a varjačom održavati prethodno napravljenu rupu da se ne zapuši. Voditi računa da ključale vode ima dovoljno da bi se kasnije napravila gusta smesa. Kad je kuvanje gotovo, potrebno je dobro izmešati sadržaj u posudi, tako da se sve sjedini. Napravljen kačamak preliti prethodno istopljenim Golijskim kajmakom i ovako serviran poslužiti uz Golijski jogurt.

    Prijatno!
    RECEPT
  • Domaći Sladoled
    4 jaja
    7 kašika šećera
    2 kesice vanilinog šećera
    2 kesice šlaga
    2 dl Golijskog mleka
    2 dl slatke pavlake
    za ukus (po želji): sok i kora limuna

    Priprema:

    Penasto umutiti sveža jaja sa šećerom i vanilinim šećerom. Šlag umutiti sa Golijskim mlekom i dodati u smesu s’ jajima. Umutiti slatku pavlaku da bude gusta i dodati u smesu. Sve dobro povezati, dodati sok od jednog limuna i kašiku korice od domaćeg limuna (mada voće može biti bilo koje po želji) i tako gotovu smesu staviti u plastične posude koje se mogu zamrzavati i staviti u zamrzivač.

    Prijatno!
    RECEPT
  • Proja
    4 kom. jaja
    2,5 dl mleka
    2,5 dl kisele vode
    2,5 dl ulja
    400gr kukuruznog brašna
    150gr pšeničnog brašna
    1 kesica praška za pecivo
    300 gr Golijskog sira
    1 kašičica soli
    Priprema:

    Uključiti rernu na 2oo stepeni, namazati pleh uljem i staviti u rernu da se greje. Umutiti dobro belanca mikserom, pa dodavati zumanca jedno po jedno. Kad se sve to dobro umuti, dodavati ostale sastojke i dalje mešati varjacom. Na kraju dodati usitnjeni Golijski sir i posoliti po ukusu. Sipati pripremljenu masu u zagrejan pleh i peci oko 30 minuta tj. dok korica porumeni. Proju služti uz Golijski jogurt ili Golijsko kiselo mleko, a kao namaz preporučujemo Golijski kajmak.

    Prijatno!
    RECEPT

Želite naše proizvode?

MI ĆEMO VAM POMOĆI OKO SVAKOG PITANJA

VRH